secretul vinului rosu

Secretul vinului rosu? Ei bine, vinul rosu este atat unul dintre cele mai des intalnite vinuri, cat si unul dintre cele mai consumate. Acesta nu are doar un secret, ci in spatele acestuia se ascund o multime de proprietati si beneficii, de care poti beneficia chiar tu. Esti curios sa vezi care este secretul vinului rosu, care sunt toate secretele acestui vin? Urmeaza sa faci cunostinta cu acestea in randurile de mai jos.

Vinul rosu si proprietatile sale

Vinul rosu este un vin foarte apreciat, insa acesta se remarca cel mai mult prin faptul ca este facut doar dintr-o specie de struguri. Care este numele acesteia? Aceasta specie de struguri este cunoscuta sub denumirea de Vitis vinifera. Cat despre culoare, aceasta este una foarte proeminenta, in special datorita cojilor de struguri, care contin un pigment cunoscut sub numele de antocianina.

Vinul rosu nu se remarca doar prin culoare, gust si mod de preparare, ci si prin proprietatile si substantelor importante care au un rol benefic pentru organism. Cele mai cunoscute sunt potasiul, flourul, fosforul si nu in utimul rand, vitaminele B.

Ceea ce se mai remarca in cazul vinului rosu este resveratrolul, unul dintre cei mai puternici antioxidanti ai vinului. Un vin rosu bun este recunoscut tocmai pe baza acestui resveratrol, care este un ingredient cheie in compozitia vinului. Acesta are o sumedenie de posibile proprietati benefice, printre care se numara protejarea vaselor de sange, reducerea colesterolului rau, prevenirea formarii posibilelor cheaguri de sange, dar si reducerea inflamatiilor.

Alte substante benefice care vin la pachet cu vinul rosu sunt flavonoidele – care sunt o serie de antioxidanti puternici, melatonina, dar si taninurile – puternici antioxidanti care ajuta la regenerarea celulelor.

Esti curios sa vezi care sunt, de fapt, toate beneficiile pe care vinul rosu le poate avea asupra organismului? Unul dintre secretele vinului rosu este chiar acesta. Vinul rosu s-a dovedit a fi benefic pentru multe parti ale corpului. Iata despre ce este vorba.

Vinul rosu si creierul – care sunt beneficiile vinului rosu pentru creier?

Este foarte cunoscut faptul ca vinul rosu poate avea si efecte negative asupra creierului, insa de aceasta data ne ocupam de beneficiile pe care acesta le are. Ca urmare, este demn de amintit ca resveratrolul are foarte multe proprietati neuroprotective, motiv pentru care vinul, baut in cantitati moderate, protejeaza creierul de boala Alzheimer.

Un studiu care s-a realizat in Spania in anul 2013 dovedeste clar ca vinul rosu este, de altfel, un prieten care alunga depresia.

Vinul rosu si circulatia sangelui – care este efectul vinului rosu asupra circulatiei sangelui?

Ajungem pe baza informatiilor mentionate anterior sa spun si ca vinul rosu imbunatateste functia endoteliala. Ce inseamna asta? Asta inseamna ca, in cantitati moderate, vinul ajuta vasele de sange sa se relaxeze. Vinul, de altfel,  ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, dar si diminueaza efectele negative pe care fumatul constant il are asupra organismului.

Ceea ce ne surprinde pe noi este faptul ca vinul ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange, prevenind in acest fel, indirect, diabetul zaharat de tip 2.

Vinul rosu si cancerul – ce informatii detinem despre aceasta boala?

Multe studii realizate in domeniu au evidentiat o premisa care spune ca resveratrolul poate omori diferitele celule afectate de cancer. Care sunt tipurile de cancer pe care resveratrolul le poate preveni? Este indicat sa amintim cancerul de prostata, cancerul pulmonar, dar si cancerul de colon.

Vinul rosu si servirea acestuia – cum se serveste vinul rosu in mod corect?

Vrem sa amintim faptul ca fiecare vin in parte are un mod corespunzator de degustare si testare.

Astfel, sa nu uiti niciodata ca vinul rosu se serveste in pahare cu picior inalt, cu pantec mare. Si chiar daca un astfel de pahar are o capacitate de 500 ml, retine faptul ca acesta nu se umple, ci se toarna in pahar o cantitate de vin care se acopere doar partea de jos.

De la aceasta regula fac, insa, exceptie cateva vinuri. Despre ce vinuri este vorba? In discutie trebuie sa aducem vinurile rosii dulci, care trebuie servite, intotdeauna, in pahare cu cupe mici. Aceste pahare au, de obicei, o capacitate de 250 ml si in ele se poate servi chiar si vinul rose.

Vinul rosu si mancarea – care sunt felurile de mancare care se potrivesc cu vinul rosu?

Te-ai intrebat vreodata care sunt felurile de mancare care se potrivesc cu vinul rosu? Vinul rosu si mancarea potrivita acestui fel de vin este un subiect foarte discutat.

Tocmai din acest motiv, amintim faptul ca vinul rosu este un aliat perfect al carnii. Amintim aici carnea de porc, carnea de vita, carnea de miel, carnea de berbec, dar si carnea de vanat. De altfel, chiar si rata si curcanul pot fi servite alaturi de un pahar de vin rosu.

Alaturi de un vin rosu gustos merg si branzeturile mature, precum branza cheddar, emmental, parmezanul, brie, branza albastra, gruyere si gouda.

Ce tipuri de vin rosu exista? – iata ce-ti recomandam

Iata ce-ti recomandam in materie de vin rosu:

Merlot

Chiar daca nu este un vin atat de fin si rafinat precum este cel Pinot Noir, vinul Virtuoz Merlot Sec abunda de o aroma care merita neaparat descoperita. Pe de alta parte, este un vin rosu usor, putand avea un nivel moderat de arome de prune, cireste negre sau chiar mure.

Feteasca Neagra

Un vin reprezentativ este Feteasca Neagra Demisec, un vin care are la baza puternice arome de fructe de padure, de cirese amare sau chiar nuante lemnoase. Prin ce se mai defineste acesta? Vinul Feteasca Neagra Demisec este un vin catifelat, rafinat, avand in acelasi timp subtile arome dulci.

Care dintre acestea sunt preferatele tale? Fara de care nu ti-ai putea imagina cina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *